Jubileum Netwerkbijeenkomst REN

Afgelopen donderdagavond, 04-04-2019, waren Joske Vullings en Janna Puts aanwezig bij de Jubileum Netwerkbijeenkomst van het Regionaal Ergotherapeutisch Netwerk (REN) Limburg.

Het hoofdthema van de avond was ‘’inclusie’’: de ergotherapeut als verbinder.

Joske en Janna hebben deel mogen nemen aan diverse workshops en informatie gekregen over de ontwikkeling van het beroep ergotherapie.
De eerste workshop had als titel: ‘’Inwonende naasten van personen met COPD’’. Wie zijn ze? Hoe is hun gezondheid en leeftijd? Hoe kijken zij aan tegen de probleemactiviteiten van de patiënt? Hoe kunnen ze betrokken worden tijdens een revalidatietraject? Allemaal relevante vraagstukken waarop we antwoord hebben gekregen.
De tweede workshop ging over: ‘’Partnering for Change (P4C)’’. De mogelijkheden van de ergotherapeut in het inclusief basisonderwijs. Het doel van P4C is de verbetering van participatie van kinderen in het inclusief basisonderwijs. Samenwerking tussen leerkrachten en ergotherapeuten in de klas-context staat hierbij centraal.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar wat de ergotherapeut kan betekenen voor (inwonende naasten van) personen met COPD? Of naar de rol van de ergotherapeut in het basisonderwijs? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen jullie er graag meer over.