Opschalen behandelingen

Ook wij gaan onze behandelingen weer langzaam opschalen. Dit betekent dat we nog steeds de behandelingen zo veel mogelijk vormgeven via beeldbellen/telefonisch consult maar indien noodzakelijk vindt de behandeling bij u thuis of op 1 van onze locaties plaats. Heeft u een hulpvraag en wilt u weten waarvoor u in aanmerking komt kunt u altijd contact met ons opnemen.

Email ergotherapiepraktijkdomi@outlook.com
Bel voor een afspraak 06-22698146
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag 8:00 tot 17:00

Volwassenen en ouderen

Ergotherapie voor volwassenen richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid (na bijvoorbeeld ziekte of ongeval of bij het optreden van beperkingen door ouderdom) en levert een grote bijdrage aan het re-integratieproces.

Binnen de ergotherapie worden veel volwassenen behandeld, binnen de praktijk hebben wij eigen ergotherapeuten gespecialiseerd op de doelgroep volwassenen/ouderen. Omdat u en uw hulpvraag vaak niet in een hokje te plaatsen is maar breder is omdat er altijd persoonlijke omstandigheden meespelen vindt u hieronder een aantal doelgroepen of behandelopties. Hulpvragen liggen vaak op het gebied van zelfredzaamheid, vrije tijd of werk.

Herkent u zich niet geheel in onderstaande hulpvragen/behandelingen dan wil dit niet zeggen dat wij dit niet behandelen, zolang u een hulpvraag gaan wij met u kijken hoe wij samen deze hulpvraag kunnen aanpakken.

– (NAH) niet aangeboren hersenletsel
– dementie
– CANS-RSI
– oncologie
– osteoporose
– laatste levensfase
– reuma
– artrose
– handproblematiek
– verminderde visus
– werkplekadvisering
– valpreventie (ook mogelijk in cursusvorm)
– huisaanpassingen
– belasting/belastbaarheid voor zowel volwassenen als mantelzorger
– chronische pijn en/of vermoeidheid
– hulpmiddelen (aanvragen of aanschaffen, ook 2de hands)

Valpreventie:
Op het gebied van valpreventie geven onze ergotherapeuten zowel groepstraining als individuele training middels de methode zicht op evenwicht. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat u recht heeft op extra vergoeding omdat u de cursus door een gecertificeerde therapeut krijgt.