Maatregelen voronavirus

Gezien de aangescherpte maatregelen betreffende het coronavirus in Nederland is vandaag besloten dat de medewerkers van Ergotherapiepraktijk Domi per direct geen behandelingen meer uit zullen voeren. Dit om zowel de klant als de medewerkers, als ook zijn/haar omgeving, zo veel mogelijk te beschermen.
Alleen noodzakelijke behandelingen die niet kunnen wachten zullen in behandeling genomen worden.
De praktijk zal voor reguliere afspraken lijfelijk gesloten zijn tot en met 6 April, een telefonisch consult of skype behandeling behoort wel tot de mogelijkheden.
Telefonisch is de praktijk regulier geopend en ook via ons email adres zullen wij goed bereikbaar zijn. Hebt u een vraag of is er sprake van een spoed situatie? Dan kunt u bellen met onze collega’s op 0622698146.
Wij vragen voor uw begrip. Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn zult u opnieuw op de hoogte gebracht worden.

Email ergotherapiepraktijkdomi@outlook.com
Bel voor een afspraak 06-22698146
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag 8:00 tot 17:00

Wat is ergotherapie?

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, trauma, over- of onderbelasting, een onvolledige of vertraagde ontwikkeling of een handicap. Dit kan dus zowel een volwassenen als een kind zijn, of je nu 0 of 100 bent, je bent altijd welkom bij ons. Ergotherapie verlicht bovendien de taken en werkzaamheden van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers.
Ergotherapeuten helpen mensen die in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. De ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen. Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Dat varieert van opstaan uit bed, douchen en aankleden tot huishoudelijk werk en van naar school gaan of werken tot het uitoefenen van hobby’s.

Wat doet de ergotherapeut?

Op basis van de mogelijkheden en eigen inbreng van de cliënt stelt de ergotherapeut een programma op. Het doel is de cliënt zodanig op weg te helpen dat hij de meest normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan verrichten. Het kan om allerlei verschillende activiteiten gaan, zoals douchen, een jas dichtknopen, opstaan uit een stoel, een boterham smeren, boodschappen doen, koken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, schrijven, tuinieren, een dagplanning maken en computergebruik.

Binnen de praktijk werken vijf therapeuten dagelijks aan de zelfredzaamheid van cliënten in alle leeftijdscategorieën.
Onze gespecialiseerde kindertherapeuten helpen kinderen bij het verbeteren van zowel motorische als emotionele aspecten.

Ergotherapie voor volwassenen richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid (na bijvoorbeeld ziekte of ongeval of bij het optreden van beperkingen door ouderdom) en levert een grote bijdrage aan het re-integratieproces.

We werken in acht verschillende gemeentes in Limburg en Brabant en zijn hierdoor optimaal bereikbaar.
De werkgebieden van Ergotherapiepraktijk Domi liggen in de volgende gemeentes:
– Gemeente Roermond
– Gemeente Venlo
– Gemeente Horst aan de Maas
– Gemeente Venray
– Gemeente Bergen (l)
– Gemeente Gennep
– Gemeente Boxmeer
Indien nodig komen we ook aan huis!

Hoe komt u bij de ergotherapeut?

Met verwijsbrief:
U kunt bij de ergotherapeut terecht met een verwijzing van een arts. Dit kan uw huisarts zijn, maar ook een medisch specialist of een bedrijfsarts. Op basis van deze verwijzing kunt u altijd terecht bij Ergotherapiepraktijk Domi.

Zonder verwijsbrief:
Cliënten kunnen vanaf 1 januari 2012 zonder verwijsbrief terecht bij de praktijk. (Direct Toegankelijk Ergotherapie) Bij aanmelding wordt als eerste beoordeeld of ergotherapie op dat moment ook voor u de geschikte behandeling is.
Cliënten die klant zijn bij CZ, OHRA, Delta Loyd of DSW hebben een verwijzing nodig van de arts om in aanmerking te komen voor ergotherapie.