Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Bedrijven en organisaties

Elke werkgever wil graag minder ziekteverzuim en uitval van zijn medewerkers. De gezondheid van de medewerkers en minder verzuim staan onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wellicht kan Ergotherapiepraktijk Domi hierin iets voor u betekenen. Zitten u werknemers gedurende dag veel en vaak in dezelfde houding? Of hebben u werknemers een baan waarin veel zwaar lichamelijk werk verricht moet worden? Of hoort u vaak terug dat werknemers rug, – nek, – en of schouderklachten ervaren? Neem dan contact op met ons. Wij kijken graag met u mee, en geven persoonlijke, passende adviezen, waardoor u werknemers de werkzaamheden optimaal kunnen uitvoeren.

Ergotherapie Domi geeft persoonlijke adviezen en trainingen om (fysieke) klachten bij uw medewerkers te verminderen. Daarnaast geeft ergotherapie Domi ook preventieve adviezen en trainingen, zodat ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Kortom wij begeleiden werkgevers en werknemers met (fysieke) klachten bij het verbeteren van de werkplek en werkhouding.

Wat kan Ergotherapiepraktijk Domi betekenen voor bedrijven en organisaties?

Werkplekonderzoek

Tijdens het werkplekonderzoek brengen wij de werkplek van de werknemer(s) in kaart. We kijken hierbij naar de werkplek (omgeving, ruimte en inrichting), het meubilair, eventuele (elektronische) apparaten en de instelmogelijkheden hiervan, en de werkhouding van de desbetreffende werknemers. Op deze manier krijgen wij een realistisch en overzichtelijk beeld van de situatie, zodat er een persoonlijk advies kan worden opgesteld.

Persoonlijk advies m.b.t. de werkplekken

Ergotherapiepraktijk Domi begeleidt werkgevers en werknemers met (fysieke) klachten bij het verbeteren van de werkplek en werkhouding. Daarnaast wordt er gekeken of er aanpassingen moeten worden gedaan in het te gebruiken meubilair en kijken we samen hoe we de werkplek optimaal kunnen inrichten. Wij kijken per medewerker wat er nodig is om een optimale werkhouding te kunnen aannemen.

Mochten er bij de werknemer meerdere klachten spelen, dan kan er ingezet worden op een individueel behandelplan met individuele ondersteuning en begeleiding van een ergotherapeut van Ergotherapiepraktijk Domi.

Trainingen en scholingen

Ergotherapiepraktijk Domi geeft trainingen en scholingen voor bedrijven en organisaties met betrekking tot houdingsadviezen. Zo geven wij een scholing til, – en verplaatstechnieken, zodat u werknemers leren om een ergonomische houding aan te nemen tijdens het tillen, – en verplaatsen van verschillende soorten materialen en spullen. Daarnaast geven wij een preventieve training aan onder andere werkgevers over hoe zij de werkplekken zo optimaal mogelijk kunnen inrichten voor de werknemers. In deze training zal ook het beeldschermwerk en het instellen van een beeldschermwerkplek duidelijk aanbod komen.

Mocht u andere vragen hebben met betrekking tot houdingsadviezen en/of trainingen en scholingen hierover? Neem dan gerust contact met ons op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Aankoopbegeleiding

Bent u van plan om de inrichting van uw huidige werkomgeving te veranderen? Of gaat u verhuizen naar een nieuw pand? Ergotherapiepraktijk Domi geeft advies en ondersteuning bij het aanschaffen van de nieuwe inrichting van de werkomgeving. Er wordt een pakket van eisen opgesteld voor de werkomgeving. Aan de hand daarvan kunnen de individuele werkplekken en flexwerkplekken ergonomisch worden ingericht.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.