Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Revalidatietrajecten

Vanaf maart 2018 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met gezondheidsorganisatie OCA. Samen bieden zij medische gespecialiseerde revalidatietrajecten aan.

OCA is een gezondheidsorganisatie gespecialiseerd in chronische pijn en de bijkomende problemen hiervan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

–   Whiplashsyndroom.
–   Fibromyalgie.
–   CANS/RSI.
–   Lage rugklachten.
–   Reumatische aandoeningen.
–   Osteoporose.

En ook de eventuele psychische klachten die daarbij ontstaan of ervoor zorgen dat de lichamelijke klachten minder dragelijk zijn bijvoorbeeld:

–   Stress klachten.
–   Burn – out.
–   Rouw- en verliesverwerking.
–   Angststoornissen.
–   Werk en/of privé gerelateerde problemen.

OCA zoekt actief naar wegen om cliënten nóg beter de weg te wijzen naar een gezonde toekomst. Ze gaan hierbij uit van de mogelijkheden, niet van de beperkingen. Verandering en activiteit staan voorop. En hoe complex de problematiek ook is, met hun heldere, resultaatgerichte aanpak begeleiden ze cliënten naar een toekomst waarin meedoen in de samenleving, eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement centraal staan.

OCA heeft een heeft een multidisciplinair team dat zorgt voor een adequate afstemming tussen de verschillende programmaonderdelen van de patiënt, bespreekt met elkaar het resultaat en past de behandeling aan indien nodig. Het team bestaat uit een:

–   Psycholoog.
–   Ergotherapeut.
–   Coördinator.
–   Fysiotherapeut.
–   Revalidatiearts.

Een voorbeeld van wat wij bij onder andere chronische klachten zou kunnen doen is dat we bij de cliënt aan huis komen en de cliënt in de thuissituatie leren hoe activiteiten beter, veiliger en effectiever uitgevoerd kunnen worden en ook advies geven ten aanzien van preventie. Ook de eventuele partner of verzorgende wordt hierbij betrokken en geïnstrueerd.

Aan een revalidatieprogramma en werkgeversmodule gaat altijd een revalidatiescreening vooraf. Dit is een oriënterend onderzoek onderbouwd met een gestandaardiseerde vragenlijst. De professional krijgt zo goed inzicht in de gezondheidsklachten van de cliënt en kan een betrouwbaar advies geven. Het screeningsonderzoek kost niets en is vrijblijvend. Aanmelden is mogelijk via de website van OCA.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.