Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Neuralgische amyotrofie (NA)

Neuralgische amyotrofie (NA) is een aandoening van de zenuwen die wordt gekenmerkt door het in terugkerende aanvallen optreden van pijn in de schouder, arm en/of hand, gevolgd door een gehele of gedeeltelijke verlamming van de spieren op deze plaatsen.

Door de beschadiging van de zenuwen kunnen pijn, verlies van spierkracht en soms ook stoornissen in het gevoel en doorbloeding van de huid ontstaan. NA kan leiden tot uitval van het been, heesheid of slikklachten en benauwdheid bij bukken en platliggen.

Neuralgische amyotrofie kan leiden tot problemen bij de dagelijkse bezigheden. Veel mensen hebben moeite met activiteiten als reiken, boven hun macht werken en het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde handelingen. Ook langdurig in dezelfde houding zitten of liggen kan lastig zijn. De gevolgen zijn vaak pijn en/of vermoeidheid.

Een ergotherapeut kan u begeleiden in het omgaan met deze klachten. Wanneer u bepaalde activiteiten niet meer (goed) kunt uitvoeren, kan een ergotherapeut deze samen met u analyseren. U kijkt dan samen naar wat er veranderd kan worden aan de activiteit, de manier van bewegen of de omgeving.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.