Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Houdingsadvies

Bij het spreken van ‘houding’ hebben wij het over de houding van ons lichaam gedurende de activiteiten die je door de dag heen doet. Denk hierbij aan liggen, lopen, zitten, maar ook tillen van spullen. Een goede lichaamshouding lijkt makkelijk, maar veel mensen hebben er moeite mee. Een goede lichaamshouding houdt in dat het mogelijk is om een rechte lijn van oor, naar schouder, naar heup te trekken. Dit kan je toepassen in de verschillende activiteiten dus bij staan, zitten, lopen, liggen en tillen.

Gevolgen bij slechte houding:

Een slechte lichaamshouding kan als eerste pijn veroorzaken op verschillende plekken in het lichaam. Pijnklachten kunnen zich onder andere voordoen in de rug, nek en schouders. Een slechte lichaamshouding kan zorgen voor een stijf gevoel in de ledematen. Daarnaast kan een slechte lichaamshouding ook zorgen voor een slechte ademhaling. Een slechte lichaamshouding beperkt de zuurstof- en bloedstroom, waardoor ademhalen en praten lastiger wordt. Een slechte lichaamshouding zorgt er ook voor dat je darmen vernauwen. Dit kan problemen veroorzaken met de spijsvertering. Uiteindelijk kan een slechte houding zelfs zorgen voor spanningshoofdpijn, dit is een veel voorkomend neveneffect van een slechte houding. De spanning in je nek, schouders en rug werkt dan door naar je hoofd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.