Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Vergoeding en verwijzing

Hoe komt u bij de ergotherapeut?

Met verwijsbrief

U kunt bij de ergotherapeut terecht met een verwijzing van een arts. Dit kan uw huisarts zijn, maar ook een medisch specialist of een bedrijfsarts. Op basis van deze verwijzing kunt u altijd terecht bij Ergotherapiepraktijk Domi.

Kinderen (tot 18 jaar) hebben altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts, schoolarts (jeugdarts) of medisch specialist.

Zonder verwijsbrief

Meestal kunt u (vanaf 18 jaar) ook zonder verwijsbrief terecht bij onze praktijk dit gaat dan via de DTE (Directe Toegang Ergotherapie). Bij aanmelding wordt als eerste beoordeeld of ergotherapie op dat moment ook voor u de geschikte behandeling is. Vraag bij het maken van de afspraak naar de mogelijkheden.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u standaard recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. In sommige gevallen kunt u via uw aanvullende verzekering méér uren vergoed krijgen. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op de polis van de cliënt – extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. In enkele gevallen krijgt u de rekening thuis en dient u deze zelf te declareren bij uw verzekeraar. De 10 uur ergotherapie vanuit het basispakket valt onder het verplicht eigen risico dat de zorgverzekeraar hanteert. Het eigen risico geldt niet voor verzekerden jonger dan 18. Meer informatie is ook te vinden op: zorgwijzer. Als u over uw uren heen gaat, zijn de kosten voor eigen rekening en ontvangt u van ons een factuur. Door de algemene verordening gegevensbescherming hebben wij alleen inzicht in de door ons gemaakte uren, dus de actuele stand van uw uren is ten alle tijden uw eigen verantwoordelijkheid.

Het gebeurt tegenwoordig helaas steeds vaker dat patiënten niet op een afspraak verschijnen zonder zich (op tijd) af te melden. Gezien de drukte in onze praktijk ervaren wij dit als zeer vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.

Wij hanteren daarom een wegblijftarief als vergoeding voor het niet nakomen van een afspraak.

Tarieven zijn afhankelijk van de gereserveerde tijd.

Hiervoor sturen wij u een rekening. Deze kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.

Mocht u niet kunnen komen, dan graag bericht uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak via 0622698146.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.