Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Hulpmiddelen

Empty wheelchair in living room to help with mobility and transportation. Nobody in space with walking support equipment to give aid to person with physical disability. Accessibility object

Hulpmiddelen bieden ondersteuning bij het revalideren, lichamelijke beperkingen door ouderdom of ziekten, het bevorderen van uw mobiliteit, maar ook na een operatie. Maar welke hulpmiddelen zijn er allemaal en welk hulpmiddel past het beste bij uw situatie?

Hoog-laag bedden

Hoog-laag bedden zijn een speciaal soort bedden die omhoog gezet kunnen worden. Hierdoor kunt u het bed in verschillende posities verstellen, waardoor het gemakkelijker is om in- en uit te stappen of voor zorg op bed. Dit type bed is vooral handig voor mensen die moeilijkheden hebben met het in- en uitstappen zoals ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

Sta-op stoelen

Sta-op stoelen zijn speciaal ontworpen om het opstaan en zitten te vergemakkelijken. Deze stoelen zijn vaak voorzien van een verstelbare rugleuning, voetsteun en verhoogde armleuningen, waardoor u veilig en comfortabel kunt gaan zitten en opstaan. Sta-op stoelen zijn ideaal voor oudere personen en mensen met bewegingsbeperkingen als oplossing om zelfstandig en veilig te gaan zitten en weer op te staan.

Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen zorgen ervoor dat u in beweging blijft. Soms heeft u extra ondersteuning nodig om mobiel te blijven. Door extra ondersteuning kunt u deelnemen aan het maatschappelijke leven. Met mobiliteitshulpmiddelen heeft u alle vrijheid om boodschappen te doen, een dagje uit te gaan met familie of op bezoek te gaan bij vrienden. Voorbeelden van mobiliteitshulpmiddelen zijn rolstoelen, rollators, looprekken, elleboogkrukken, wandelstokken, scootmobielen en transferhulpmiddelen.

Sanitair & hygiëne hulpmiddelen

Een goede hygiëne is erg belangrijk. Het zorgt er voor dat u gezond blijft en ziekteverwekkers weert. Het verzorgen van het lichaam vindt veelal in de badkamer of het toilet plaats. Voorbeelden van hulpmiddelen die de verzorging een stuk makkelijker maken zijn, douchekrukken, wandbeugels, washulpmiddelen en toiletverhogers.

Algemeen Dagelijks Leven

U woont zelfstandig maar merkt dat u niet (meer) alles zelf kan. Voor sommige dingen kunt u misschien best wat hulp gebruiken. De ongemakken zitten dan vaak in de dagelijkse bezigheden: aankleden, eten of het huishouden. ADL-hulpmiddelen maken het dagelijks leven met een kleine of grote beperking eenvoudiger en veiliger, vaak door maar enkele kleine aanpassingen. Voorbeelden van ADL-hulpmiddelen zijn aan- en uittrekhulpen, grijpstokken, aangepast bestek, openers en persoonsalarmering.

Gezondheidshulpmiddelen

Uw gezondheid is zeer belangrijk voor uw welzijn. Het is essentieel om een gelukkig en onafhankelijk leven te leiden. Door regelmatige controle, krijgt u een betrouwbaar beeld van uw gezondheid. Voorbeelden van hulpmiddelen waarmee u uw gezondheid kunt bevorderen en controleren zijn bloeddrukmeters, saturatiemeters, pillendozen, daglichtlampen en warm-koud kompressen.

Advies

Wij geven u graag advies over welk hulpmiddel voor u het meest geschikt is. Voor een goed advies werken wij samen met Medicura Zorgwinkel. Zorghulpmiddelen kunt u bij Medicura gratis lenen, tijdelijk huren of kopen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.