Zit met pit!

De zomervakantie is weer voorbij. De tijd dat kinderen lekker lang konden uitslapen, buiten spelen en doen waar ze zin in hadden wordt weer ingeruild voor de gewone schooldagen. Wat zullen ze weer moeten wennen!
Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Door de komst van laptops en tablets is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer, leren anders.
Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Zit met Pit! is een erkende interventie binnen De Gezonde School.

 

 

 

 

 

Kwaliteit gegarandeerd dus!

Wij pakken de verantwoordelijkheid over dit belangrijke onderwerp graag op en hebben ons als praktijk met trots aangesloten bij dit nuttige en landelijke initiatief. Patty Vennekens en Janna Puts zijn onze Pit! Therapeuten. Het delen van onze kennis en expertise doen we graag. We zien het als onze bijdrage aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem.
Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. Met een compleet uitgewerkt lesprogramma, een professionele therapeut en concrete handvatten om op voort te borduren. Je versterkt en inspireert elkaar, zodat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen: Zit met Pit!
Patty Vennekens staat te trappelen om u alles te vertellen over de mogelijkheden van Zit met Pit! op uw school. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Patty Vennekens komt graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek het lesmateriaal laten zien en u kennis laten maken met Pietje Pit, de hoofdpersoon van het programma. Patty Vennekens is bereikbaar op tel.: 0622698146 of ergotherapiepraktijkdomi@outlook.com
Kort maar krachtig een indruk krijgen van Zit met Pit? Bekijk dan het filmpje, het duurt nog geen 3 minuten, ook staat er op de website nog meer informatie voor u klaar. Neem gerust een kijkje op www.zitmetpit.nl.

PS:
Met enige regelmaat verschijnen er publicaties over dit onderwerp in de media. Zo hebben we ook een moment of fame gehad bij RTL nieuws. Benieuwd? Klik dan op dit filmpje!