Wereld Parkinson dag

Vandaag is het wereld Parkinson dag, wist je dat niet alle ergotherapeuten mensen met Parkinson mogen behandelen? Dit mogen alleen ergotherapeuten die hiervoor een aanvullende opleiding hebben gevolgd. Vanuit ergotherapiepraktijk Domi is dit Patty Vennekens.

Wat kunnen we doen voor mensen met Parkinson?
Ontzettend veel! Een voorbeeld hiervan is het leren veilig en zelfstandig bewegen. Mensen met Parkinson kunnen te maken hebben met freezing. Ze bevriezen dan als het waren met de voeten aan de grond vast. Freezing gebeurt op het moment dat de hersenen moeten gaan schakelen om te kunnen gaan lopen. Met name bij het starten van een loopbeweging of het veranderen van draai en looprichting. De ergotherapeut kan u trucjes leren om de freezing te verminderen of zelfs weg te nemen. Elke Parkinson client is uniek, de oplossing ook! De ergotherapeut is expert in het zoeken naar de oplossing die bij elk uniek persoon hoort.

Meer weten? Neem contact met ons op.