Wereld Ergotherapie Dag 2019

Vandaag is het wereld ergotherapie dag

Dit jaar is het thema: de juiste zorg op de juiste plek. Laat dat nu bij uitstek ook zijn wat een ergotherapeut doet. De ergotherapeut behandelt op de plek waar de hulpvraag zich voordoet. Dit kan zijn op de werkplek, bij mensen thuis, op school of op dagbesteding. Zo heeft Patty afgelopen week nog een werkplekonderzoek gedaan bij een automonteur.

“Leuk om te doen, de klant leert ergonomisch werken en ik leer weer wat meer over het sleutelen!”

Klachten die voortkomen op werkplekken kunnen nu eenmaal het beste in kaart gebracht worden p de werkplek en tijdens de daadwerkelijke handeling, zo kan er meteen hands-on advies gegeven worden waardoor de klant na het bezoek van de ergotherapeut meteen de adviezen in de praktijk uit kan gaan voeren.

“Wat hebben we toch een leuk en divers beroep!”