Email ergotherapiepraktijkdomi@outlook.com
Bel voor een afspraak 06-22698146
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag 8:00 tot 17:00

Vergoeding

 

In het basispakket hebt u standaard recht op een vergoeding van 10 uur behandeling per kalenderjaar. In sommige gevallen kunt u via uw aanvullende verzekering méér uren vergoed krijgen. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op de polis van de cliënt – extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers.

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. In enkele gevallen krijgt u de rekening thuis en dient u deze zelf te declareren bij uw verzekeraar.
De 10 uur ergotherapie vanuit het basispakket valt onder het algemene eigen risico dat de zorgverzekeraar hanteert. Het eigen risico geldt niet voor verzekerden jonger dan 18 jaar en vergoedingen vanuit het aanvullende pakket. Meer informatie is ook te vinden op: zorgwijzer
Alternatieve financiering
Nederland heeft de mogelijkheid om Ergotherapie op meerdere manieren te financieren:
· De hulp van de ergotherapeut (op school) kan gefinancierd worden uit Leerling Gebonden Financiering.
· Het ook mogelijk om zelf de ergotherapiebehandelingen te financieren.
· Op verzoek van de WMO kan ergotherapeutisch advies gegeven worden.

U bent zelf verantwoordelijk voor de vergoeding. Gegeven behandelingen die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, zijn voor uw kosten en zullen bij u in rekening worden gebracht.