Hoe komt u bij de ergotherapeut?

Met verwijsbrief

U kunt bij de ergotherapeut terecht met een verwijzing van een arts. Dit kan uw huisarts zijn, maar ook een medisch specialist of een bedrijfsarts. Op basis van deze verwijzing kunt u altijd terecht bij Ergotherapiepraktijk Domi.

Zonder verwijsbrief

Vaak kunt u ook zonder verwijsbrief terecht bij onze praktijk dit gaat dan via de DTE(Directe Toegang Ergotherapie). Bij aanmelding wordt als eerste beoordeeld of ergotherapie op dat moment ook voor u de geschikte behandeling is. Cliënten die klant zijn bij: Caresq, Promovendum, Besured, National Academis, AON en Aevitae hebben wel altijd een verwijzing nodig van de (huis)arts om in aanmerking te komen voor ergotherapie.

Vergoeding

In het basispakket hebt u standaard recht op een vergoeding van 10 uur behandeling per kalenderjaar. In sommige gevallen kunt u via uw aanvullende verzekering méér uren vergoed krijgen. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op de polis van de cliënt – extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In de meeste gevallen wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. In enkele gevallen krijgt u de rekening thuis en dient u deze zelf te declareren bij uw verzekeraar. De 10 uur ergotherapie vanuit het basispakket valt onder het algemene eigen risico dat de zorgverzekeraar hanteert. Het eigen risico geldt niet voor verzekerden jonger dan 18 jaar en vergoedingen vanuit het aanvullende pakket. Meer informatie is ook te vinden op: zorgwijzer. U bent zelf verantwoordelijk voor de vergoeding. Gegeven behandelingen die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, zijn voor uw kosten en zullen bij u in rekening worden gebracht.

Behandelingen die niet plaats kunnen vinden dienen (minimaal) 24 uur van tevoren te worden afgemeld (ook als deze op school of op het OPD plaatsvinden). Behandelingen die niet tijdig worden afgemeld worden geheel privé in rekening gebracht (ook eventuele gemaakte aan huis toeslag).

voor een afspraak te maken klik hier