Volg ons:
Ergotherapiepraktijk domi

Voor wie is ergotherapie bedoeld?

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, trauma, over- of onderbelasting, een onvolledige of vertraagde ontwikkeling of een handicap. Dit kan dus zowel een volwassenen als een kind zijn, of je nu 0 of 100 bent, je bent altijd welkom bij ons. Ergotherapie verlicht bovendien de taken en werkzaamheden van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers.
Ergotherapeuten helpen mensen die in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. De ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen. Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Dat varieert van opstaan uit bed, douchen en aankleden tot huishoudelijk werk en van naar school gaan of werken tot het uitoefenen van hobby’s.

Wat doet de ergotherapeut?

Op basis van de mogelijkheden en eigen inbreng van de cliënt stelt de ergotherapeut een programma op. Het doel is de cliënt zodanig op weg te helpen dat hij de meest normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan verrichten. Het kan om allerlei verschillende activiteiten gaan, zoals douchen, een jas dichtknopen, opstaan uit een stoel, een boterham smeren, boodschappen doen, koken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, schrijven, tuinieren, een dagplanning maken en computergebruik.

Binnen de praktijk werken zes therapeuten dagelijks aan de zelfredzaamheid van cliënten in alle leeftijdscategorieën.
Onze gespecialiseerde kindertherapeuten helpen kinderen bij het verbeteren van zowel motorische als emotionele aspecten.

Ergotherapie voor volwassenen richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid (na bijvoorbeeld ziekte of ongeval of bij het optreden van beperkingen door ouderdom) en levert een grote bijdrage aan het re-integratieproces.

We werken in acht verschillende gemeentes in Limburg en Brabant en zijn hierdoor optimaal bereikbaar. De werkgebieden van Ergotherapiepraktijk Domi liggen in de volgende gemeentes:

–   Gemeente Roermond.
–   Gemeente Venlo.
–   Gemeente Horst aan de Maas.
–   Gemeente Venray.
–   Gemeente Bergen(L).
–   Gemeente Gennep.
–   Gemeente Boxmeer.

Indien nodig komen we ook aan huis!

Hoe komt u bij de ergotherapeut?(klik hier).

Voor een afspraak te maken klik hier

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.